Volledig scherm
PREMIUM
Bij wijze van experiment kunnen automobilisten in het centrum van Waalwijk het eerste uur hun auto gratis parkeren. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Gratis parkeren lokt geen extra bezoekers naar Waalwijk

WAALWIJK - Gratis parkeren leidt niet tot meer bezoekers in het centrum van Waalwijk. Ook draaien de ondernemers geen betere omzetten. Dat blijkt uit de evaluatie van de parkeerproef die het afgelopen jaar in Waalwijk gehouden is.    

De proef met één uur gratis parkeren in het centrum van Waalwijk heeft geen positief effect gehad op de binnenstad, zo concludeert het college van burgemeester en wethouders van Waalwijk. Het aantal bezoekers aan het centrum van de stad is niet toegenomen en winkeliers hoorden hun kassa's niet vaker rinkelen. Sterker nog, schrijft wethouder John van den Hoven in een brief aan de gemeenteraad: ,,Er wordt gemiddeld korter geparkeerd." Bovendien zo blijkt uit de evaluatie: Nu automobilisten gratis mogen parkeren, komen mensen minder vaak op de fiets. 

  1. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

    'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

    WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.