Volledig scherm
PREMIUM
Bij wijze van experiment kunnen automobilisten in het centrum van Waalwijk het eerste uur hun auto gratis parkeren. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Gratis parkeren lokt geen extra bezoekers naar Waalwijk

WAALWIJK - Gratis parkeren leidt niet tot meer bezoekers in het centrum van Waalwijk. Ook draaien de ondernemers geen betere omzetten. Dat blijkt uit de evaluatie van de parkeerproef die het afgelopen jaar in Waalwijk gehouden is.    

De proef met één uur gratis parkeren in het centrum van Waalwijk heeft geen positief effect gehad op de binnenstad, zo concludeert het college van burgemeester en wethouders van Waalwijk. Het aantal bezoekers aan het centrum van de stad is niet toegenomen en winkeliers hoorden hun kassa's niet vaker rinkelen. Sterker nog, schrijft wethouder John van den Hoven in een brief aan de gemeenteraad: ,,Er wordt gemiddeld korter geparkeerd." Bovendien zo blijkt uit de evaluatie: Nu automobilisten gratis mogen parkeren, komen mensen minder vaak op de fiets. 

  1. Stijgende bouwkosten in West-Brabant: ineens moest er één miljoen bij...
    PREMIUM

    Stijgende bouwkosten in West-Bra­bant: ineens moest er één miljoen bij...

    BERGEN OP ZOOM - Het is niet een beetje geld. In plaats van drie miljoen is de belastingbetaler in Bergen op Zoom ruim vier miljoen euro kwijt aan gebouw Eventum, het nieuwe gezamenlijke onderdak van streekomroep ZuidWest TV, Facilitair Bedrijf en Zoomvliet Studio. Oorzaak: ellende met de aannemer waardoor de bouw vorig jaar maanden stil kwam te liggen. Ondertussen gingen de bouwkosten verder de lucht in.