Volledig scherm
© stock.xchng

Gratis bomen in Gilze en Rijen

gilze en rijen bomen monumentaalGILZE EN RIJEN - In de vergroeningsdrang van de gemeente Gilze en Rijen speelt een plan van Kern'75 met de NLGR een belangrijke rol. Dat lijkt voortvarend te gaan. Met de aanplant van 50 monumentale bomen gaat het niet goed menen VVD en PvdA. De wethouder is positief.

Er blijft een verschil van mening tussen enkele leden van de NLGR en wethouder Aletta van der Veen. Zeker als het gaat om herplantplicht. De wethouder verzekert keer op keer dat het goed zit. De PvdA wilde een lijst zien, maar nam daarna gas terug.

De VVD deed dat niet als het gaat om de beloofde aanplant van vijftig monumentale bomen. Deze toekomstige reuzen moeten genoeg ruimte hebben om een jaar of vijftig te kunnen groeien. Het lukt de gemeente niet genoeg plekken te vinden en biedt particulieren daarom een gratis boom aan. Dertig tuinen worden nu bekeken. De VVD is hier op tegen. ,,Het is oneigenlijk besteed gemeenschapsgeld. Deze bomen horen in openbaar gebied.'' De wethouder zag het probleem niet en denkt de bomen op tijd geplant te krijgen.