Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © stock_xchng

Gouden gemeentespeld voor echtpaar Kastelijns uit Oosterhout

OOSTERHOUT - Hotel café ’t Zonneke in Oosterhout bestaat veertig jaar en dat wordt vanavond groots gevierd. Bij aanvang van het feest zijn de grondleggers van 't Zonneke, Annie en Jan Kastelijns, gehuldigd door burgemeester Mark Buijs. Hij spelde bij beiden de gouden gemeentespeld op voor hun grote verdiensten voor de samenleving. 

Huiselijke sfeer

Annie Kastelijns-de Wijs en Jan Kastelijns werden veertig jaar geleden eigenaar van Hotel Café ’t Zonneke. In de eerste jaren hebben ze samen met hun kinderen keihard moeten werken om ’t Zonneke draaiende te houden. De huiselijke sfeer moest – en moet nog steeds – behouden blijven. Dit staat bij het echtpaar hoog in het vaandel en wordt door de gasten ook hooglijk gewaardeerd.

Verenigingen 

Vele verenigingen waren en zijn nog steeds graag thuis in ’t Zonneke: zes biljartverenigingen, drie fietsclubs, drie spaarverenigingen, een carnavalsvereniging en nog een aantal andere sport- en gezelligheidsverenigingen. Al deze verenigingen worden door Annie en Jan met open armen ontvangen; de leden zijn graag thuis bij ’t Zonneke. Tijdens de clubactiviteiten worden de mensen ontvangen met een gratis kop koffie, een nootje op tafel en met regelmaat een lekker hapje.

Het echtpaar draagt het verenigingsleven in Oosterhout een warm hart toe. Als sponsor is ’t Zonneke betrokken bij de voetbalverenigingen VVO, SCO en TSC en handbalvereniging OHC. Men is al vele jaren Gulnar en Vriend van Mienus (carnaval).

Oprichter zomeravondvoetbal

Jan Kastelijns was daarnaast ook buiten het hotel café actief. Hij was een van de oprichters van het zomeravondvoetbal en oprichter van HZ-79, het zomeravondteam van ’t Zonneke. Hij was voorzitter van voetbalvereniging WVO en deed als vrijwilliger veel klussen voor deze vereniging. Hij was ook actief bij voetbalvereniging SCO.

Waardering

Met deze activiteiten heeft Annie en Jan Kastelijns zich verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hen daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Kijkend naar de duur en intensiteit van hun activiteiten voor Oosterhout heeft het gemeentebestuur besloten om aan beiden de gouden gemeentespeld toe te kennen.

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.