Volledig scherm
Afgelopen zomer speelden Veerse Boys (geelzwart) en Good Luck tegen elkaar tijdens een bekerwedstrijd. Beide clubs uit Raamsdonksveer zitten al een tijd in een fusietraject. © Ron Magielse / Pix4Profs

Good Luck en Veerse Boys willen fuseren, 'nu gemeente nog'

RAAMSDONKSVEER - "Wij willen wel, nu jullie nog." Dat is het signaal dat Good Luck en Veerse Boys willen afgeven aan de gemeente, als de leden donderdag 20 oktober tijdens hun algemene ledenvergadering akkoord gaan met de fusie van beide voetbalclubs.

"Zeggen wij 'ja', dan staan we heel sterk." Zo maakte Marcel Berendse, voorzitter van de fusiebegeleidingscommissie, gisteravond duidelijk in het Henricusgebouw. De Veerse verenigingen informeerden hun leden over het fusievoorstel.

De weerstand binnen eigen gelederen lijkt beperkt, maar de fusie valt of staat met de steun van de gemeente Geertruidenberg. De verenigingen willen namelijk hun samengaan gepaard laten gaan met een nieuwe accommodatie. Sowieso investeert de gemeente 1 miljoen euro in de kleedkamers en velden. Maar de clubs moeten zelf hun clubgebouw (900.000 euro) financieren. Mogelijk zou voor 500.000 euro een lening kunnen worden afgesloten bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). De gemeente zou deels borg kunnen staan, evenals de Stichting Waarborgfonds Sport.

Blijft over een gat van een kleine 400.000 euro. Berendse: "Eerst hebben we bekeken of we konden besparen op de bouw, maar daar kwamen we niet aan uit. Een andere mogelijkheid is de constructie zoals bij TSC in Oosterhout. Je laat eerst de basisvoorzieningen neerzetten, zoals kleedkamers, en doet later de kantine. Tijdelijk maak je gebruik van de bestaande, oude kantines. Die situatie is niet ideaal. Dat kan een paar jaar duren. Een andere optie is dat de gemeente het casco neerzet en dat wij zelf de rest doen. Alleen die optie is nog pril."

Lees meer in BN DeStem van zaterdag