Volledig scherm
Auto-inbrekers zijn erg actief in de Oosterhoutse wijken Dommelbergen en Strijen © Archieffoto politie Hoeksche Waard

Golf aan auto-inbraken in Oosterhout

OOSTERHOUT - Ondanks het feit dat de politie surveilleerde en er preventieve maatregelen genomen waren, is vannacht opnieuw ingebroken in een auto in Oosterhout. "Het is pas vanmorgen ontdekt", zegt wijkagente Sandra Seghers.

Oosterhout heeft te maken met een opvallend groot aantal auto-inbraken. Dinsdag stond de teller al op 44. De meeste zijn gepleegd in de wijken Dommelbergen en Strijen. De politie houdt rekening met twee groepen daders. De eerste groep, die in heel het land actief is, boort gaatjes naast het portierslot en weet zo eenvoudig in de wagen te komen. Deze dieven zijn vooral geïnteresseerd in airbags en navigatieapparatuur.

Twee groepen

'Groep' twee gaat minder voorzichtig te werk. Deze daders gooien een steen door de ruit of vernielen het portierslot om binnen te komen. Zij zijn op zoek naar goederen die mensen in de auto laten liggen, zoals kleding, tassen en muntgeld. Aanvankelijk was de wijk Dommelbergen aan de beurt, maar het probleem verplaatste zich naar Strijen. "Maar de afgelopen dagen komen er meldingen uit beide wijken, dus er is geen pijl op te trekken", zegt Seghers.

Strijen en Dommelbergen populair

De politie heeft preventieve maatregelen genomen, waarover ze om onderzoekredenen niets kwijt wil. Ook is ze extra aanwezig in de wijk, maar dat wist dieven niet te verhinderen om in de nacht van dinsdag op woensdag weer toe te slaan. In de Westerbeemd werd een busje opengebroken. Wat er weg is, is nog niet bekend omdat de politie de aangifte nog niet heeft opgenomen. De wijken Strijen en Dommelbergen zijn volgens de politie mogelijk populair bij dieven omdat ze gunstig liggen ten opzichte van de snelweg.

Er is de politie volgens Seghers veel aan gelegen om de daders te pakken. "Dit geeft onrust en je bent er al met al veel tijd mee kwijt als je auto is opengebroken."