Volledig scherm
PREMIUM
Op zaterdag wordt er hier bekeken welke producten er mee gegeven gaan worden. © Johan Wouters/Pix4Profs

Goederenbank de Baronie: ‘Er voor de mensen zijn is belangrijker dan brood uitdelen’

OOSTERHOUT - Goederenbank de Baronie doet het goed. Ze voldoet moeiteloos aan de strenge regels van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en de jaarlijkse subsidie van de gemeente Oosterhout is fors verhoogd. 

,,Die regels zijn een wassen neus.” Jan Kooijman van Goederenbank de Baronie ervaart de strengere regelgeving van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) als ballast. Geloofwaardig en gedegen ondernemen met als doel het ondersteunen van mensen. Dat is waar het voor Kooijman en zijn vrouw bij de Goederenbank over gaat. 

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.