Volledig scherm
© Thinkstock

Glasvezelcampagne Drimmelen verlengd

MADE - De campagne van Glasvezel buitenaf in de gemeente Drimmelen wordt verlengd tot 20 april. Het beoogde aantal aanmeldingen om de kabel aan te kunnen leggen, is niet gehaald. "We begrijpen dat mensen nu niet bezig zijn met glasvezel."

Dat betekent dat inwoners van Drimmelen-dorp, Hooge en Lage Zwaluwe, Wagenberg, Blauwe Sluis en Helkant zich alsnog kunnen aanmelden voor een abonnement bij een glasvezelaanbieder. Voor degenen die dat al gedaan hebben, blijft het nog afwachten of de kabel er in 2021 daadwerkelijk zal liggen. 26 procent van de inwoners heeft zich nu ingeschreven, maar er komt pas glasvezel bij veertig procent.

In december ging de campagne in de dorpen van start. De originele deadline lag op 16 maart, maar is nu dus verruimd. "Voordat het coronavirus toesloeg, zagen we een mooie stijging van het aantal aanmeldingen. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat het benodigde percentage haalbaar is", zegt projectleider Marc Crans.

In navolging van de richtlijnen van het RIVM staan er de komende tijd geen informatie- en inschrijfavonden op de planning. Aanmelden of (telefonisch) vragen stellen via lokale verkopers is nog wel mogelijk. Inwoners kunnen ook direct online een abonnement afsluiten bij een glasvezelaanbieder. Crans: "Alle inwoners ontvangen hierover persoonlijk bericht.”