Volledig scherm
De PAL-V moet de grensverleggende vliegende auto worden. Met dit prototype is dit avontuur begonnen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Gezocht: landingsbaan voor vliegende auto uit Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER/DRIMMELEN - Gezocht: een start- en landingsbaan voor de vliegende auto uit Raamsdonksveer. Het bedrijf PAL-V, gevestigd langs de A27 en ontwikkelaar van de vliegende auto, is op zoek naar ruimte voor een landingsbaan in de regio. Nadat het op grondgebied van de gemeente Geertruidenberg niet mogelijk bleek, komt nu de gemeente Drimmelen in beeld. 

"We gaan met Drimmelen in gesprek", zegt Marco van den Bosch namens PAL-V. Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente Drimmelen een 'positieve houding' heeft ten opzichte van het initiatief. "Maar een gesprek of ontmoeting met de initiatiefnemers is er nog niet geweest." 

'Veel groter buitengebied'

De afgelopen maanden werd bekeken of het Veerse bedrijf een start- en landingsbaan, met een lengte van circa 200 meter, kon realiseren in de gemeente Geertruidenberg. "We hebben naar de plattegrond gekeken en kwamen snel tot de conclusie dat dit niet haalbaar was", verklaart wethouder Bert van den Kieboom. Zo is gekeken naar de Werfkampenseweg, nabij de locatie van het bedrijf. Van den Kieboom koestert PAL-V en wil daarom graag dat de start- en landingsbaan toch in de regio komt. "Daarom heb ik ze in contact gebracht met de gemeente Drimmelen. Daar is een veel groter buitengebied."

De PAL-V is al ruim tien jaar in ontwikkeling. Binnen een of twee jaar wordt de eerste levering verwacht. Oefeningen met het prototype worden gedaan bij vliegveld Seppe. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement