Volledig scherm

Geweldplegers kermis Gilze langer in de cel

GILZE EN RIJEN - De zeven jongens uit Rijen en een jongen uit Tilburg, die vrijdagavond werden aangehouden na mishandelingen en berovingen bij de kermis in Gilze, zaten gisteren nog vast.

De officier van justitie heeft de voorlopige hechtenis met drie dagen verlengd, in belang van het onderzoek.

Los daarvan legt burgemeester Jan Boelhouwer de acht jongens een gebiedsverbod op tijdens de kermisweekeinden van zondag 16 tot woensdag 19 oktober en van 22 tot 28 oktober. Het verbod geldt voor het Burgemeester Sweensplein in Rijen en de tien omliggende straten. Boelhouwer is overgegaan tot deze stap, omdat hij wil voorkomen dat het misgaat op de kermis in Rijen.

Boelhouwer: "Er zijn dreigementen geuit tegen de slachtoffers in Gilze, dat ze hun spullen kunnen terugveroveren op de kermis in Rijen. Dat kan niet aan de orde zijn. Ik wil voorkomen dat het de ene week vechten is in Gilze en de week daarop in Rijen."

Tijdens de kermis in Rijen, die dit weekeinde begint, is de politie extra alert. Boelhouwer: "De politie houdt in de gaten of een van de jongens met een gebiedsverbod toch naar de kermis komt. Of dat anderen de boel willen verstoren."

Lees het hele verhaal donderdag in BN DeStem