Volledig scherm
Politie bij de overvallen Hema in Rijen. FOTO Jeroen Stuve.

Gewapende overval op Hema in Rijen

RIJEN - Personeel van de Hema aan de Hoofdstraat in Rijen is donderdag aan het eind van de middag door een gewapende man overvallen. De overval gebeurde rond 17.00 uur.

Er vielen geen gewonden. De dader is nog voortvluchtig. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om één dader met een vuurwapen. Op het moment van de overval waren twee medewerkers een een klant aanwezig in de winkel. Onder bedreiging van de man heeft het personeel geld afgestaan aan de dader. Om hoeveel geld het precies gaat, wil de politie niet zeggen. De man is na de overval te voet gevlucht. Het is niet duidelijk of hij daarna gebruik heeft gemaakt van een vervoersmiddel.

De politie heeft via Burgernet een signalement afgegeven van de dader. Het zou gaan om een man van ongeveer 1.75 meter lang, gekleed in een donkerblauw jack en een zwarte broek. Hij droeg ook een geruite pet, een masker en een geruite theedoek om zijn hoofd, waarmee hij zich vrijwel onherkenbaar maakte.

Een inwoonster van Rijen stond op het moment van de overval in de Kruidvat, pal tegenover de Hema. Ze merkte de consternatie pas toen de overval al had plaatsgevonden. „Ineens brak er paniek uit, het alarm ging af en de deuren van de Hema gingen dicht. Dan weet je dat het foute boel is. Omdat het glazen deuren zijn, was het personeel nog goed te zien. Je zag de angst in de ogen van die meiden.”

Binnen enkele minuten waren ongeveer vijf politiebusjes ter plaatse. „Ik sprak een man die met zijn dochter in de Hema was op het moment van de overval. Het meisje was behoorlijk aangeslagen. Ik heb mijn kinderen ook gauw mee naar huis genomen. Je merkt dat het voorval behoorlijke indruk op ze gemaakt heeft. Mijn zoontje is nu meteen een tekening aan het maken van een politieauto met een boef achterin.”

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.