Volledig scherm
Commotie na de overval bij de Etosvestiging in Oosterhout. © Peter de Jong

Gewapende overval op Etos in Oosterhout, daders gevlucht

OOSTERHOUT - Aan de Arendstraat in Oosterhout is woensdagmiddag de drogisterij Etos overvallen. Dat gebeurde rond half drie.

De politie spreekt over twee daders. Zij droegen beiden een bivakmuts, spijkerbroek en donkere jas. Zo ver nu bekend is gezien dat een van de mannen een voorwerp bij zich had dat op een vuurwapen leek. De overvallers kwamen de winkel binnen op het moment dat daar ook een medewerker van een bedrijf dat in geldtransporten doet. Volgens de politie lijkt er alleen wat wisselgeld buitgemaakt te zijn

Vluchtwagen
De overvallers zijn gevlucht in de richting van de Rulstraat. Het vermoeden is dat de mannen net om de hoek in een vluchtwagen gestapt zijn. Dat zou een goudkleurige auto zijn, mogelijk een Ford of een Kia. Na de overval is er een ambulance bij de Etos gekomen. Dat was nodige omdat er iemand door alle commotie last had gekregen van hyperventilatie. De politie was na de overval met veel mensen op de been om de daders te zoeken en om de vele getuigen die in de winkel waren op het moment van de overval te horen. Er werd een opsporingsbericht op Burgernet gezet.

Ondanks de inzet van hondengeleiders en hun dieren was er aan het einde van de middag nog geen spoor van de daders gevonden.

  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."