Gevarieerd programma op Zwaluwse Havenfeesten

LAGE ZWALUWE - Komend weekend staat Lage Zwaluwe weer in het teken van de jaarlijkse havenfeesten. Met een gevarieerd programma wordt de bezoeker teruggevoerd naar de sfeer van rond 1900, met overal in het dorp historische taferelen en oude ambachten. 

De aftrap voor het evenement is vrijdagavond in eetcafe Het Roer Om, met een 'foute party'. Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de verlichte botenshow op zaterdagavond, waar dit keer tegen de 25 deelnemers worden verwacht. Dat is meer dan ooit tevoren. De aanvang van de show is om 20.30 uur. Zaterdag en zondag kan overdag een tochtje van een half uur worden gemaakt met de 'Hendrika', een historisch schip waarop zo'n veertig passagiers terecht kunnen. De 'Hendrika' vaart om de twee uur uit vanaf de steiger van Crezee Watersport.

Straattheater

Op zondag staat de Nieuwlandsedijk en omgeving in het teken van de jaarmarkt met braderie, het kinderdorp met kermis, oude ambachten en straattheater. Op het Dega-terrein staan zoals andere jaren de oude tractors weer verzameld. Liefhebbers van maritieme historie kunnen zich vergapen aan de historische sleepboten. Op het EBR-terrein is de Terra Nova, het varend monument, geopend voor publiek. Zo staat in het ruim van het schip de imposante originele motor tentoon gesteld.

De bewoners van de Nieuwlandsedijk hebben hun woningen weer omgetoverd tot historische winkeltjes, in de sfeer van 1900. Uiteraard is er tijdens de Zwaluwse Havenfeesten genoeg muzikale omlijsting. Diverse foodtrucks zorgen ervoor dat ook de inwendige mens niets tekort komt.

Volledig scherm
Havenfeesten in 2016. © Ramon Mangold/ Het Fotoburo