Volledig scherm
© Thinkstock

Gevaarlijke kruising Rijen op de schop

GILZE EN RIJEN - Met toch nog flinke discussie krijgt Rijen de compacte aanpassing van de gevaarlijke kruising Constance Gerlingsstraat en Stationsstraat in Rijen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Vanaf mei gebeurt het. Kosten 360.000 euro.

De keuze ging nu tussen de compacte variant 1 waarbij de rijlijnen meer in elkaar overvloeiien en verkeer iets meer ruimte krijgt en variant 3. Hierbij zou de kruising een plateau worden en gelijkwaardig. Dit past beter in de recent opgestelde verkeersvisie en houdt rekening met de plannen rondom de spoorzone.

Het college vindt beide varianten prima, maar luistert uiteindelijk naar VVN en politie die de compacte kruising toch het veiligst vinden voor met name de fietsers. VVD en PvdA hadden er moeite mee. De fracties kwamen met een amendement om toch voor variant drie te gaan. Het amendement werd met 4 tegen 17 weggestemd.

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.