Volledig scherm
Een artist impression uit het plan van Paridome waarbij het nieuwe sportpark langs de Beljaartlaan is aangelegd. © Paula Pols

Gesprek Paridome en college Dongen over verhuizing Sportpark de Biezen brengt partijen niet nader tot elkaar

DONGEN - Een gesprek van Paul van Heteren van Paridome BV met B en W van Dongen, over de verhuizing van Sportpark De Biezen naar de Beljaartlaan, heeft het college niet op andere gedachten gebracht. Dat houdt vast aan de verhuizing van VV Dongen en Tennis de Biezen naar de Beljaartlaan, maar niet met Paridome BV.

VV Dongen wil verhuizen naar de Beljaartlaan volgens het plan van Paridome en mét Paridome als ontwikkelaar. Maar uit een onderzoek door accountantsbureau BDO  naar de drie projectontwikkelaars die in de race zijn voor deze 'herlocatie', bleek Paridome financieel het minst solide. De andere twee ontwikkelaars zijn Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling BV en De Bunte Vastgoed BV.

Breed aanvaarde motie

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het college, na een breed aanvaarde motie van de gemeenteraad in juli vorig jaar. VV Dongen had, nadat het onderzoeksresultaat bekend was, het college gevraagd nogmaals met Van Heteren om tafel te gaan zitten. Dat gesprek vond donderdag 4 januari plaats. 

Rigide

,,Ik ben boos, heel boos. Ik laat het er niet bij zitten", reageert Van Heteren op de beslissing van het college. ,,Ik heb geprobeerd alles toe te lichten, maar de gemeente stelt zich rigide op. Paridome heeft de grond, het plan, de voorkeur van VV Dongen én het geld. Meer wil ik er nu niet over kwijt."

'Niet verantwoord'

Het college stelt zich op het standpunt dat aan samenwerking met  Paridome 'zodanig risico's zijn verbonden, dat het voor de gemeente vanuit het oogpunt van risicobeheersing niet verantwoord is om daarmee verder te gaan.' Met het hele plan is een bedrag van 29 tot 37 miljoen gemoeid. 

Het college neemt het Van Heteren bovendien kwalijk dat hij het project Sportpark de Biezen heeft ondergebracht in Paridome BV, waar de oorspronkelijke projectontwikkelaar PvH Vastgoed BV was. Het college was daar van te voren niet van op de hoogte gesteld.  

Stoppen of andere mogelijkheden onderzoeken

In het voorstel aan de raad onderscheidt het college twee hoofdscenario's: stoppen met het project, of andere mogelijkheden onderzoeken. In het eerste geval blijven VV Dongen en Tennis de Biezen gewoon op het huidige sportpark en moet er een oplossing komen voor de capaciteits- en parkeerproblemen.

Opties op grond Beljaartlaan

In het tweede geval is het de vraag of de twee andere projectontwikkelaars de verhuizing naar de Beljaartlaan mogelijk kunnen en willen maken met het plan van Paridome en onder dezelfde voorwaarden. Paridome heeft opties op de grond die nog een jaar lopen, en zou deze dan moeten overdragen. Wil Paridome dat niet, dan moet de gemeente wachten tot zij direct met de eigenaren kan onderhandelen. 

De gemeenteraad bespreekt het voorstel van het college in de vergadering van 25 januari, waarna de raad op 8 februari een besluit neemt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement