Gerechtshof: scootmobiel mag in de gang blijven, ALLEEN VOOR STAD NOG

OOSTERHOUT Ook van het gerechtshof in Den Bosch mag de scootmobiel van Nellie Oosterling in de gang voor haar appartement blijven staan. Roelof Zomer, advocaat en buurman die bezwaar maakte, heeft zijn hoger beroep op alle punten verloren. Hij is ook veroordeeld in de proceskosten: 2100 euro.
Oosterling en Zomer wonen met nog 48 andere huishoudens in De Regentes, een appartementencomplex in het centrum van Oosterhout. Vanwege haar gezondheidstoestand (Oosterling is daardoor slecht ter been) vroeg ze toestemming om de scootmobiel in een van de gezamenlijke gangen van het gebouw te plaatsen. Dus niet in eigen huis (te klein)of  in de kelder (te ver, moeilijk bereikbaar en riskant vanwege valgevaar). 
De brandweer vond het geen bezwaar. Zomer stapte echter naar de rechter, waar bij bot ving. En nu dus opnieuw, in hoger beroep. Het hof oordeelt dat het vervoermiddel in de gang mag staan, tegen een blinde muur en niet onder een raam. Indien andere bewoners een dergelijk verzoek indienen, dan moet dat verzoek op zijn merites beoordeeld worden, waarbij uitgangspunt is dat het van de Vereniging van Eigenaars niet mag.
Zomer is teleurgesteld, maar gaat niet in cassatie tegen de uitspraak: "Ik vind het welletjes. Hij vreest voor precedentwerking: "Als je zó makkelijk gelijk krijgt van een rechter, gaat het de volgende keer wéér zo." Maar verhuizen? "Welnee. Ik woon hier uitstekend", aldus Zomer.  Gerard en Nellie Oosterling: "We zijn hier al jaren over bezig en dat geeft toch spanningen. Dus ja, we zijn heel blij."