De hal van het gemeentehuis in Dongen.
Volledig scherm
De hal van het gemeentehuis in Dongen. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Gemeenteraadsvergadering Dongen verplaatst en afgeslankt

DONGEN - De gemeenteraadsvergadering in Dongen is vanwege de coronacrisis verplaatst naar volgende week donderdag. 

De vergadering stond gepland voor deze donderdag, maar kan vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Een videovergadering kan op korte termijn technisch niet gerealiseerd worden.

Volgende week donderdag komen slechts elf van de 21 gemeenteraadsleden bij elkaar. Zij houden daarbij de richtlijnen van het RIVM in acht: dus op zijn minst op anderhalve meter afstand van elkaar. 

Hamerstukken

Op de agenda staan dan alleen hamerstukken. Over de onderwerpen bestaat weinig discussie. Het zijn niet-controversiële onderwerpen. Dat er volgende week elf raadsleden aanwezig zullen zijn op het gemeentehuis heeft te maken met het quorum dat gehaald moet worden om beslissingen te kunnen nemen. De aanwezigheid van de wethouders is niet nodig. Publiek wordt afgeraden te komen.  

Op donderdag 16 april vindt er wel een inhoudelijke vergadering plaatst, maar vooralsnog is onduidelijk in welke vorm. De strenge richtlijnen gelden in ieder geval nog tot 28 april. Er wordt onderzocht of het mogelijk is de vergadering dan digitaal te houden.