Volledig scherm
PREMIUM
Lachgaspatronen. © ANP

Gemeenten in West-Brabant in actie tegen populaire partydrug lachgas

WEST-BRABANT - Bij het ontbreken van landelijke regels voor lachgas, nemen gemeenten zelf maatregelen om het gebruik van de partydrug in te perken. Bergen op Zoom wijst ondernemers op de mogelijke risico's, Oosterhout doet lachgas op straat in de ban.

Lachgas is steeds populairder als (party)drug. De patronen - die gebruikt worden om het gas in een ballon te spuiten - kom je in vrijwel heel West-Brabant op straat tegen, zo blijkt uit een rondgang van deze krant onder twintig gemeenten. Op sommige plekken, zoals in Moerdijk, gaat het om incidentele vondsten. Andere gemeenten ontvangen ‘regelmatig’ signalen over patronen op ‘de bekende plaatsen waar jongeren rondhangen’.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.