Volledig scherm
rookvrij © shutterstock

Gemeente roept op: welke vereniging of school wordt rookvrij?

OOSTERHOUT - De gemeente roept Oosterhouters  op aan te geven welke locaties zij rookvrij willen. Zo is te lezen op Facebook. 

De gemeente wijst naar de website rookvrij.nl. ,,Daar kun je aangeven welke sportvereniging, schoolplein of speelplek jij rookvrij wilt zien. Door te tekenen zet je de eerste stap naar het rookvrij maken van dit gebied. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrijbeleid.”

Oosterhout sprak onlangs de ambitie uit om tot een sportakkoord te komen waarin afspraken over roken staan. Officieel moeten sportclubs, kinderboerderijen of zorginstellingen vanaf 2025 rookvrij zijn. In Oosterhout zijn tot op heden onder meer SCO, ATV Scorpio, het Amphia Ziekenhuis en kinderboerderij MEK aangesloten bij Rookvrije Generatie. 

  1. Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
    PREMIUM

    Duitse natuurbe­scher­mers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haring­vliet kan

    De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.