Volledig scherm
Glasvezel zorgt voor sneller internet in het buitengebied. © ANP

Gemeente Geertruidenberg: ook goed internet in het buitengebied

RAAMSDONK - De gemeente Geertruidenberg maakt in 2018 werk van glasvezelnetwerk voor het buitengebied. "Begin volgend jaar beginnen we met de uitrol", zegt wethouder Kevin van Oort (GroenLinks). 

Geertruidenberg gaat daarin samenwerken met de gemeente Drimmelen. CDA'er Leon Hooijmaijers vraagt zich af of glasvezel ook in de kernen zelf, Raamsdonksveer, Raamsdonk en Geertruidenberg, mogelijk is. "Er is geen aanbieder die zo'n investering aandurft", meent Van Oort. "Dat komt omdat Ziggo een krachtige positie heeft als het gaat om internet." De gemeente Geertruidenberg bekijkt daarnaast wat de mogelijkheden zijn van glasvezel bij sportgebouwen of scholen. 

Enkele jaren geleden is het initiatief Midden-Brabant Glas ontstaan, waarbij al een deel van de Langstraat-dorpen is aangehaakt. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.