Gemeente Geertruidenberg gaat alsnog afvalkalender verspreiden

De gemeente Geertruidenberg gaat alsnog een papier afvalkalender verspreiden. "Veel misverstanden, irritaties en telefoontjes van burgers zijn te voorkomen als de kalender wordt verspreid", vindt raadslid Mirjam de Groot (PvdA). Haar voorstel krijgt steun van de hele raad. Wethouder Kevin van Oort (GroenLinks) weet nog niet wanneer de kalender in de brievenbus valt. De raad wil zo snel mogelijk. "Het moet voorbereid worden. Het gaat over zo'n 9.000 adressen, verdeeld over acht routes", zegt Van Oort. "Dus ik kan daar nu  niks over zeggen."

Vanaf 1 januari verandert het afval ophalen in Geertruidenberg: de grijze kliko wordt eens per maand opgehaald, nu is dat nog een keer per twee weken. Een actiegroep verzamelde inmiddels al honderden handtekeningen om dit ongedaan te krijgen. Toch gaat deze nieuwe manier van afval inzamelen gewoon door. 

Kritiek is er op de communicatie. "Je moet op internet zoeken bij welke route je hoort", zegt Wim Quirijnen (Partij Samenwerking). "Zo'n oude kalender is veel makkelijker. Terug ermee!" Van Oort wijst onder meer op het feit dat de kalender op de site staat en dat er flyers zijn bezorgd. "Er is in BN DeStem en De Langstraat gecommuniceerd." Bij De Groot gaat er dat niet in: "Bezwaren worden te makkelijk weggewuifd. Veel inwoners van boven de 65 hebben problemen hiermee. Ze krijgen geen krant, volgen geen Facebook. Ze zitten met de handen in het haar."

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.