Volledig scherm
Het Wilhelminaplein en het park Vredeoord worden aaneengeregen tot één geheel. © Gemeente Dongen

Gemeente geeft uitleg over kap bomen in Dongens park Vredeoord

DONGEN - De gemeente Dongen verzorgt woensdagavond twee wandelingen door het park Vredeoord om aan belangstellenden het ‘bomenbeheerplan’ uit te leggen.

Projectleider Sander Spiering van de gemeente Dongen geeft tijdens de wandelingen tekst en uitleg over de plannen waarbij veel bomen gekapt zullen worden. De wandelingen beginnen en eindigen bij het parkpodium, gelegen aan de terrassen van De Cammeleur en brasserie Winkk. Aanmelden is niet nodig. Er zijn twee starttijden: 19.30 uur en 20.30 uur. 

Volgens een woordvoerster heeft zowel de gemeente als de Stichting Parkplezier onderzoek laten doen naar het bomenbestand in Vredeoord. Beide onderzoeksrapporten zouden de basis zijn voor het huidige bomenbeheerplan.

Uitgangspunt is volgens de gemeente dat het bomenbestand toekomstbestendig wordt gemaakt, waarbij de huidige sfeer en de beleving van het park behouden blijven. Om dat te bereiken zou het nodig zijn dat er bomen worden verwijderd. Nu zouden er bomen zijn die elkaar beconcurreren en elkaars ontwikkeling in de weg staan met als gevolg dat de kwaliteit van het bomenbestand achteruit gaat.