Gebouw 40 op AZC Prinsenbosch in Gilze dat antikraak wordt bewoond is een van de voormalige officierswoningen die er slecht bij staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw 40 op AZC Prinsenbosch in Gilze dat antikraak wordt bewoond is een van de voormalige officierswoningen die er slecht bij staan. © Foto Guus van Roozendaal

Gemeente en azc klem tussen eisen van twee diensten

GILZE EN RIJEN - Verbouwingsplannen van AZC Gilze liggen stil doordat  twee provinciale diensten elkaar tegenspreken. De ene dienst dreigt met een dwangsom omdat gebouwen van het Rijksmonument opgeknapt moeten worden, de andere dienst verbiedt opknappen, omdat vleermuizen in de panden huizen. ,,Wij zitten gevangen’’, zegt burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”