Volledig scherm
Stichting DonckHuys, KunstPodium en Theek 5 krijgen, in afwachting van de definitieve subsidie voor 2018, alvast een voorlopige gemeentelijke bijdrage. © Gemeente Dongen

Gemeente Dongen kent subsidies
toe aan Cammeleur-partners

DONGEN - De gemeente Dongen heeft ruim een miljoen euro subsidie verleend aan drie van de vier partners van De Cammeleur. Het gaat om voorlopige subsidies, die gebaseerd zijn op de subsidies die de instanties vorig jaar kregen.  Dit voorjaar hoopt de gemeente Dongen de subsidiecontracten voor de komende jaren rond te hebben, waarop de subsidies voor 2018 definitief vastgesteld kunnen worden.

Stichting DonckHuys kan dit jaar rekenen op een bedrag van 264.530 euro. Stichting Het KunstPodium krijgt 366.413 euro overgemaakt op haar rekening. Daarin zit ook de subsidie voor het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Bibliotheekorganisatie Theek 5 kan voor 2018 een bedrag van 417.302 euro tegemoet zien. Dit bedrag is inclusief projectsubsidies voor het Toeristisch informatiepunt en Verrassend Dongen in de eerste helft van dit jaar.  Deze bedragen kunnen dus nog aangepast worden als de definitieve subsidies zijn vastgesteld. 

ContourdeTwern

De vierde partner van De Cammeleur, ContourdeTwern, ontbreekt in dit rijtje. ,,Reden daarvan is dat het werk van ContourdeTwern, zoals welzijnswerk en jongerenwerk, onder de algemene voorzieningen valt en openbaar aanbesteed moet worden", legt een woordvoerder van de gemeente uit. ,,ContourdeTwern heeft deze aanbesteding gegund gekregen. Zij krijgt dus geen subsidie meer, omdat met deze partij een inkoopcontract is gesloten."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement