Volledig scherm
Politie. (Archieffoto.) © ANP

Gemaskerde mannen plegen overval in Ulvenhout; gestolen auto wordt brandend teruggevonden in Gilze

ULVENHOUT/GILZE – Twee gemaskerde mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken bij een huis aan de Dorpstraat in Ulvenhout. De bewoners zijn hierbij mishandeld. De auto, die buit gemaakt werd bij de inbraak, werd brandend teruggevonden in Gilze.

Omstreeks 00.47 uur kreeg de politie een melding van een overval aan de Dorpstraat in Ulvenhout. Twee gemaskerde mannen waren de woning binnengevallen en hadden hierbij de bewoners mishandeld en bedreigd. Een man liep een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De daders vertrokken met geld, in de auto van één van de bewoners.De politie startte een zoekactie in de omgeving naar de daders en de gestolen auto.

Deze werd om 1.52 uur teruggevonden, nadat de brandweer een melding kreeg van een brand aan de Herderweg in Gilze. Daar bleek de gestolen auto in brand te staan. De daders zijn spoorloos en de politie is op zoek naar getuigen.

  1. Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
    PREMIUM

    Duitse natuurbe­scher­mers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haring­vliet kan

    De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.