Volledig scherm
Gaston Starreveld is een graag geziene gast in Oosterhout © Postcodeloterij

Geld in de loterij winnen? Verhuis naar Oosterhout!

OOSTERHOUT - Een flink geldbedrag winnen bij een loterijtrekking is voor velen een droom. Voor een aantal inwoners van Oosterhout werd die droom in het nieuwe jaar werkelijkheid. En dat is niet voor het eerst. Er vallen namelijk wel vaker grote prijzen in Oosterhout.

2017 begon dus voortvarend voor de Oosterhoutse deelnemers van de Postcodeloterij die meespelen op de postcodes 4909KR en 4092BA. Zij mogen respectievelijk 100.000 euro en 25.000 euro verdelen. Welke geluksvogels gingen hen voor?

Miljoenen
Op de eerste dag van deze eeuw regent het miljoenen in Oosterhout. Maar liefst acht gezinnen uit de twee eerste woonlagen van het oostelijke flatblok van Oudenhove, postcode 4901 CE, mogen bijna 31 miljoen gulden onderling verdelen. Het zorgt voor veelal euforische toestanden onder de winnaars. ''Gisteren dacht ik nog dat ik droomde. Vandaag weet ik beter'', zei een van de gelukkigen een dag later tegen BN DeStem.

In 2015 winnen zes bewoners van de Gangboord allemaal een flinke geldsom met de PostcodeKanjer Prijs. Aan de hand van het aantal loten waarmee ze meespelen wordt er onder hen één miljoen euro verdeeld. Eén van de prijswinnaars is de familie Bul. ''We doen al 30 jaar mee. Eerst geloof je niet dat je iets gewonnen hebt, maar nu beginnen we ons te realiseren dat het echt waar is.''

Toeval
Het meest bijzondere verhaal stamt uit 2005. Bij de Bruna-vestiging in winkelcentrum Zuiderhout was destijds het winnende staatslot van één miljoen euro na twee maanden nog steeds niet verzilverd. De Staatsloterij deed daarom een oproep in de media aan de meespelers om nogmaals hun loten te controleren.

Op datzelfde moment liep een ongeveer 40-jarige vrouw de Bruna-zaak binnen. Zij bleek stomtoevallig de eigenaresse van het lot. Kees van Ham, medewerker van die vestiging, sprak destijds met BN DeStem over deze gelukkige samenloop van omstandigheden.

''Ze kwam hier voor een boodschap en ving een gesprek op van mij met andere klanten. Ik zei dat er pers zou komen en waarom. Zegt zij opeens: 'Volgens mij heb ik ook nog een lot in mijn portemonnee'. Toen ik het lot door de machine haalde, zag ik meteen dat het om die miljoen euro ging.'' De vrouw wenste anoniem te blijven.

BMW
Op de Bredaseweg valt in oktober 2012 de straatprijs van de Postcode Loterij. Vier inwoners mogen 200.000 euro verdelen. De hoofdprijs was voor de 38-jarige Ivonne van Raaij. Zij mag één ton bijschrijven op haar rekening en krijgt uit handen van Gaston Starreveld de sleutels van een gloednieuwe BMW overhandigd.

Anonieme winnaars
In 2002 en 2013 winnen twee inwoners van Oosterhout één miljoen bij respectievelijk de Lotto en de Staatsloterij. Hun naam, leeftijd of straat is nooit bekendgemaakt. Dus als u de laatste jaren opvallend vaak door de buurman bent getrakteerd...