Het blauwe handbalveld van sportpark Contreie op een regenachtige dag. Foto uit 2014 bij de oplevering van het sportpark.
Volledig scherm
Het blauwe handbalveld van sportpark Contreie op een regenachtige dag. Foto uit 2014 bij de oplevering van het sportpark. © Ron Magielse / het fotoburo

Geld Contreie naar OVV en Warande

OOSTERHOUT - Oosterhout heeft geld over van de bouw van sportpark de Contreie. Het college van B en W stelt voor om de overgebleven 311.000 euro te besteden aan tijdelijke units bij voetbalvereniging OVV ’67, het vervangen van leidingwerk bij de Warande en het afsluiten van contracten met verenigingen die geen onderdeel uitmaken van het sportaccommodatiebeleid.

Krediet aangehouden vanwege de brand in 2016

In 2012 stelde de gemeenteraad 6.850.000 euro beschikbaar voor de aanleg van het sportpark. Nadat de werkzaamheden waren afgesloten, heeft de gemeente het krediet aangehouden vanwege de brand in 2016 in het clubhuis bij VVO. 

Wederopbouw sportpark afgerond

,,Het krediet is nog niet afgesloten in verband met de onzekerheid over de financiële gevolgen van de brand", zo schrijft het college van B en W.  ,,Inmiddels is de wederopbouw van het sportpark afgerond en gedekt vanuit de uitkering van de verzekering.” Van het krediet is een bedrag over van 311.000 euro ten gevolge een aanbestedingsvoordeel.