Volledig scherm
PREMIUM
Column Sjoerd Marcelissen © BN DeStem

Geertruidenbergse 'schat' blijkt riool: tja, het blijven Potteschijters

ColumnDenk je met je graafmachine een historische schat te hebben gevonden, blijkt het gewoon een oud riool. Het gebeurde afgelopen week in Geertruidenberg. 

Graafwerkzaamheden bij het vestingstadje zijn altijd spannend. Want met ruim 800 jaar herbergt Hollands oudste stad - in Dordrecht vinden ze zich overigens nog ietsepietsie ouder - vele schatten. Wie weet wat er nog opduikelt uit de Middeleeuwen? Skeletten van koningen, juwelen van vorsten of verbleekte vaandels? En misschien sta je in donkere, ondergrondse gangen plots oog in oog met de geest van de heilige Gertrudis van Nijvel?

  1. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.