Griekenland, Lesbos, Kamp Moria. Momenteel zitten er naar schatting meer dan 20.000 vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Ze verblijven voornamelijk in en rondom het Opvang kamp Moria. De meeste vluchtelingen zitten hier al een tijd en hebben hun dagelijkse routine gevonden, in onzekere afwachting op hun toekomst. Kinderen zijn aan het spelen met knikkers.
Volledig scherm
Griekenland, Lesbos, Kamp Moria. Momenteel zitten er naar schatting meer dan 20.000 vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Ze verblijven voornamelijk in en rondom het Opvang kamp Moria. De meeste vluchtelingen zitten hier al een tijd en hebben hun dagelijkse routine gevonden, in onzekere afwachting op hun toekomst. Kinderen zijn aan het spelen met knikkers. © Remco Koers

Geertruidenberg wil vluchteling-weeskinderen opnemen

RAAMSDONKSVEER - Geertruidenberg schaart zich in het rijtje van ruim honderd gemeenten in Nederland die bereid zijn om minderjarige vluchteling-weeskinderen  uit kampen in Griekenland  op te nemen. Een motie van Morgen!, D66 en de SVP kreeg steun van CDA en Lokaal +.