GEERTRUIDENBERG Foto genomen vanuit Raamsdonksveer in de richting van Geertruidenberg. Op de voorgrond de voetgangersbrug over de Donge, de strakke lijnen van de nieuwe woningen van het Brandepoortbastion. Daarachter tussen de masten door (van het kleine jachthaventje)  de Bergse Markt, de Geertruidskerk en de onvermijdelijke achtergrond van de Amercentrale.
Volledig scherm
PREMIUM
GEERTRUIDENBERG Foto genomen vanuit Raamsdonksveer in de richting van Geertruidenberg. Op de voorgrond de voetgangersbrug over de Donge, de strakke lijnen van de nieuwe woningen van het Brandepoortbastion. Daarachter tussen de masten door (van het kleine jachthaventje) de Bergse Markt, de Geertruidskerk en de onvermijdelijke achtergrond van de Amercentrale. © Archieffoto BN DeStem/Johan Wouters

Geertruidenberg wil toeristenbelasting: 1 euro per nacht

RAAMSDONKSVEER/GEERTRUIDENBERG Toeristen in Geertruidenberg moeten per 1 juli toerismebelasting gaan betalen. Het tarief is vastgesteld op 1 euro per overnachting. Dit geldt zowel  voor 'gewone’ toeristen die een camping of hotel boeken als watersporters die blijven overnachten.