Volledig scherm

Geertruidenberg werkt vanaf 2017 op afspraak

RAAMSDONKSVEER - De gemeente Geertruidenberg gaat vanaf 2017 op afspraak werken. Dat is enkele maanden later dan gepland. "Het inrichten van het programma heeft meer tijd in beslag genomen dan was voorzien", verklaart de woordvoerster.

Volgens de gemeente kunnen bezoekers op deze manier sneller worden geholpen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt. Mensen kunnen nu nog spontaan het gemeentehuis in Raamsdonksveer binnen wandelen, maar dat leidt er soms toe dat inwoners lang moeten wachten voordat ze geholpen worden.

Via de website kunnen inwoners een afspraak maken voor het aanvragen van een document of uittreksel. Dit kan vanaf half december.

Ook telefonisch kan een afspraak worden gemaakt. Bewoners zonder internet of mensen die liever persoonlijk langskomen, kunnen tijdens openingstijden terecht aan de receptie. Dan wordt een afspraak gemaakt. Rijbewijzen, paspoorten of identiteitskaarten kunnen nog zonder afspraak worden opgehaald. De periode tot eind juni wordt als proef gezien. Na evaluatie volgt een besluit over continuering.