Volledig scherm
PREMIUM
RAAMSDONKSVEER Dit weekend vind een energieweekend plaats op het Dongemondcollege in Raamsdonksveer. Hier wethouder Kevin van Oort (rechts) en Louis de Wit (links) van de ondernemersvereniging VOG op het dak van het Dongemondcollege, met op de achtergrond links de Amercentrale en de hoogspanningsmasten die vanaf die centrale nu nog vlak langs de school lopen. © Pix4Profs / Johan Wouters

'Geertruidenberg is toe aan eigen energiecoöperatie'

RAAMSDONKSVEER  - ,,Een eigen energiecoöperatie voor Geertruidenberg." Wethouder Kevin van Oort hoopt op deze spin off  van de grote energiemarkt zaterdag 6 oktober in het Dongemond College. Daar kunnen inwoners zien welke mogelijkheden er zijn om het energieverbruik te verminderen. Hoe mooi zou het zijn als zij samen duurzaam energie gaan opwekken.

De energiemarkt is een initiatief van GENiaal, waarvoor ondernemersvereniging VOG de basis heeft gelegd.  De goede voornemens van VOG waaierden uit tot een breed platform, met deelnemers als zlto, Rabo, scholen, kortom de hele gemeente. Met als gezamenlijk doel: Geertruidenberg moet Energie Neutraal. De eerste grote stap: het weekend van de energie.