Volledig scherm
PREMIUM
Het plan om de oude haven van Raamsdonksveer door te trekken richting het centrum moet waarschijnlijk in de wachtkamer. © Gemeente Geertruidenberg

Geertruidenberg doet het zuinig aan: 'Je kunt iets in goud of zilver doen, maar misschien is brons ook wel goed'

RAAMSDONKSVEER - Hoge uitgaven in de jeugdzorg zorgen ervoor dat de gemeente Geertruidenberg over het jaar 2017 minder geld overhoudt dan verwacht. Nog altijd kan wethouder Adriaan de Jongh zwarte cijfers in zijn boekje schrijven: ruim 660.000 euro in de plus.

Gemeenten krijgen vanuit het rijk geld voor jeugdzorg. Waar Geertruidenberg in 2016 fors overhield, daar moest jeugdwethouder Kevin van Oort een tegenvaller van 1,1 miljoen euro incasseren. Dat valt deels te verklaren doordat de bijdrage vanuit het rijk is toegeschroefd. "Ook de zorgvraag neemt toe", meent Van Oort.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.