Volledig scherm
PREMIUM
Het plangebied Dorst-Oost. © Gemeente Oosterhout

Geen varkens maar huizen voor Dorst

DORST - Dorst krijgt er de komende tien jaar 180 huizen bij. Een mix van vrijstaande huizen, sociale huurwoningen en rijtjeshuizen moet verrijzen aan de oostkant van het dorp. 

Het nieuwbouwplan Dorst-Oost is het gevolg van een doorbraak in het dossier rond Lavi, varkenshouder aan de Steenovensebaan in Dorst. Lange tijd zat de gemeente Oosterhout met Lavi in de maag. Het bedrijf wilde fors uitbreiden, naar zo'n 4.700 varkens. Daarmee zou de onderneming drie keer zo groot worden. Hoewel de Raad van State enkele jaren geleden groen licht gaf voor de uitbreiding, bleven omwonenden protesteren. Zij vreesden geuroverlast en een forse toename van verkeersbewegingen.

  1. A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
    Update + Video

    A59 tot 23 uur dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

    WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 23 uur weer vrij, zo meldt de ANWB.