Oosterhout - Spanning in de Future Dance in 2019. Deze beelden zullen dit jaar niet te zien zijn in Oosterhout.
Volledig scherm
Oosterhout - Spanning in de Future Dance in 2019. Deze beelden zullen dit jaar niet te zien zijn in Oosterhout. © Pix4Profs / Johan Wouters

Geen kermis dit jaar in Oosterhout

OOSTERHOUT - De kermis in Oosterhout gaat dit jaar niet door. Als gevolg van het verbod op evenementen tot 1 september is ook de kermis van augustus 2020 afgelast.

De coronacrisis treft nu ook de Oosterhoutse kermis die in augustus dit jaar gehouden zou worden. Op de Facebookpagina van de fans van de Oosterhoutse kermis staat: ‘Dit jaar zal dit mooie aanzicht helaas niet op Het Slotjesveld te zien zijn. Vanwege de nieuwe maatregelen vanuit de overheid zal ook de kermis in Oosterhout dit jaar niet plaats kunnen vinden.’

Consequenties

Bij de gemeente is nog niet bekend welke consequenties het afgelasten van de kermis heeft. ,,Het beleidsteam buigt zich hier nog over", zo laat de gemeentewoordvoerder weten. Het niet doorgaan van de kermis is een nieuwe klap voor de plaatselijke horeca en voor de winkeliers in Oosterhout.

Sterkte

Wethouder Robin van der Helm: ,,Net als voor veel prachtige evenementen valt nu ook voor de Kermis definitief het doek. Een triest bericht voor de vele mensen die hadden uitgekeken naar die 6 dagen spel, avontuur en vermaak. Maar ik wil ook zeker de exploitanten sterkte wensen in deze moeilijke tijden.”

Vorig jaar groot succes

,,Heel jammer", zegt Bert de Haas namens winkeliersvereniging Arendshof. ,,We hebben vorig jaar als winkeliers voor de eerste keer meegedaan om van de kermis een feestweek te maken. We hebben een vrijdagbraderie opgezet en het zomercarnaval op zaterdag. Dat waren voor de winkeliers zeer succesvolle dagen met veel mensen in de binnenstad. Dat valt nu allemaal weg. Hetzelfde geldt voor het niet doorgaan van het Parkfeest en Oosterhout Live. Dan komen er veel mensen naar het centrum. Die ben je nu allemaal kwijt. Maar iedereen zit in hetzelfde schuitje. Bedrijven, horeca, cultuur, zorg, iedereen heeft het moeilijk. We zien wel waar het schip strandt.”