OOSTERHOUT - Pix4Profs/Casper van Aggelen - De burgemeester en wethouders van Oosterhout hebben een nieuwe werkplek. Op de gallerij waar je vroeger tegen een dichte deur liep, zitten de heren en dame nu bereikbaar voor iedereen.
Volledig scherm
OOSTERHOUT - Pix4Profs/Casper van Aggelen - De burgemeester en wethouders van Oosterhout hebben een nieuwe werkplek. Op de gallerij waar je vroeger tegen een dichte deur liep, zitten de heren en dame nu bereikbaar voor iedereen. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Geen geserveerde broodjes meer voor Oosterhoutse burgemeester en wethouders

OOSTERHOUT - Geen geserveerde broodjes meer, maar zelf boterhammen meenemen of broodjes kopen in de kantine. Het Oosterhoutse college van B en W moet voortaan voor de eigen lunch zorgen.

 Het is een van de vele besparingsmaatregelen van de gemeente voor de komende jaren. De broodjes bij collegevergaderingen kosten jaarlijks 1.000 euro. Een druppel op het gemeentebudget van Oosterhout. ,,Het gaat niet om geld“, zegt burgemeester Mark Buijs. ,,Het is een cultuuromslag. Anders gingen we voor de lunch met z'n allen apart - met de deuren dicht - op mijn kantoor zitten. Waarom zouden we niet, net als de andere medewerkers, lekker kunnen eten in het bedrijfsrestaurant?“

Aanjager

De laatste tijd maakt het Oosterhoutse college er werk van om meer naar buiten te treden. Vooral Buijs, die eind vorig jaar aantrad als burgemeester, is de grote aanjager hierin. Hij introduceerde eerder al ‘het nieuwe werken‘: samen met de wethouders werkt hij aan een tafel op de gang van het stadhuis, zodat medewerkers collegeleden direct kunnen aanspreken. Ook het nieuwe gemeentehuis moet in die trant zijn: als een transparante ontmoetingsplek voor medewerkers en inwoners.