Volledig scherm
© Ramon Mangold/ Het Fotoburo

Gaten in afvalbakken zijn te klein

OOSTERHOUT - De inworpgaten van de Oosterhoutse afvalbakken zijn te klein. Dat schrijft raadslid Peter de Laat (Gemeentebelangen) aan het college van B en W. Volgens De Laat zijn de afvalbakken die een jaar geleden in de straten van Oosterhout zijn geplaatst ‘Een grote brok van ergernis’.

De Laat: ,,Als politieke partij staan we iedere zaterdag in de binnenstad om met inwoners te praten. We krijgen veel klachten over de afvalbakken. De vierkante en ronde gaten zijn kleiner dan bij de vorige afvalbakken. Mensen geven aan dat het bijna niet te doen is om er klein afval in te gooien. Een frietbakje waar nog mayonaise in zit, moet je dubbel vouwen om het weg te gooien. Omdat de ronding in de afvalbak te klein is, is netjes opruimen zonder vuile handen of kleren bijna onmogelijk.”

De Laat wil weten waarom de gemeente voor deze oplossing heeft gekozen en ‘of het mogelijk is de inworpgaten te verruimen.’

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?