Volledig scherm
Een beeld van een vorige Garageverkoop in Gilze. Het is er altijd gezellig druk. © BN DeStem

Garages in Gilze gaan weer wijd open

GILZE - Net als in voorgaande jaren verwacht initiatiefnemer Christ Quirijnen weer vijfduizend bezoekers die gratis komen snuffelen of 'kringlopen'. De garageverkoop Gilze is snel gegroeid tot een groot sociaal en winkelfeest.

Toen Christ Quirijnen, fanatiek op zoek naar lp's, in België op het fenomeen garageverkoop stuitte, dacht hij: ,,Dat moeten we in Gilze ook gaan doen.'' En zo gooien al een jaar of negen mensen de garagadeuren open, worden zolders geruimd, de inrit van een stand voorzien of de tuin tot privéshop verbouwd. Allemaal voor de verkoop van spullen voor een habbekrats. Tegenwoordig met 120 deelnemers, verdeeld over een vierkante kilometer. Er is één voorwaarde: verkoop mag alleen vanaf eigen grond. Alleen verenigingen hebben een streepje voor.

'Bakske koffie'

Christ Quirijnen wil dat er minder wordt weggegooid. Ook vindt hij het sociale aspect van belang. ,,Ongeveer tachtig procent van de bezoekers komt van elders. Ook vanuit het asielzoekerscentrum, want die mensen hebben geen geld. Mensen, ook buren die elkaar niet zo vaak zien, maken allicht een praatje met elkaar of drinken een bakske koffie.'' Quirijnen kent het verhaal dat mensen na een sterfgeval een man niet durfden aan te spreken, maar tijdens de garageverkoop het ijs gebroken werd.

Spandoeken

De deelnemers geven zich op bij Quirijnen, die zorgt voor plattegrond met deelnemerslijst, posters, spandoeken, vergunning en andere zaken. Deelnemers betalen daarvoor tien euro. De openingstijd is vrij, maar in ieder geval tussen 9.30 en 15.30 uur. De lijst is gratis en wordt dit jaar vanaf 9.15 uur uitgedeeld bij De Tip, Bisschop de Vetplein. Garageverkoo, zondag 27 mei van 5.00 tot 16.30 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.