In de garage werden kilo's aan drugs gevonden.
Volledig scherm
In de garage werden kilo's aan drugs gevonden. © Politie.nl

Garage in Heeswijk-Dinther ligt vol met drugs, vijf aanhoudingen waaronder vader en zoon

HEESWIJK-DINTHER - In een garagebedrijf in Heeswijk-Dinther is dinsdag een flinke hoeveelheid drugs gevonden. Vijf mannen zijn daar aangehouden in de leeftijd van 19 tot 51 jaar. Ze komen uit Oosterhout en Schijndel. 

Het ondermijningsteam van de politie kreeg eerder dit jaar al informatie door over een vader en zoon uit Schijndel. Ze zouden in coke handelen. Reden genoeg voor de recherche om uitgebreid onderzoek te doen naar de handel en wandel van de twee. 

Dat leidde al snel tot een inval bij het garagebedrijf van de zoon. Daar bleek hij met hele andere dingen bezig te zijn dan het repareren en verkopen van auto's. ,,Wij denken dat de loods van het bedrijf werd gebruikt voor het uitvoeren van allerlei criminele activiteiten", aldus de leider van het onderzoek. 

Flinke drugsvangst

Dat vermoeden werd gevoed door een flinke drugsvondst. Namelijk: Zeven kilo cocaïne, zes kilo hennep, drie geperste blokken hennep en driehonderd kilo versnijdingsmiddelen.

Op het moment van de inval waren er vijf mannen aanwezig, waaronder vader en de zoon. Ze zijn allemaal opgepakt. 

In Schijndel zijn woensdag ook een garage en woning doorzocht.  In de box werden naast vijfhonderd gram hasj ook spullen gevonden om een hennepkwekerij op te bouwen. In totaal werd voor ongeveer drieduizend euro aan contant geld gevonden.