Volledig scherm
PREMIUM
Galvanitas-terrein. © Google Maps

Galvanitasterrein Oosterhout mogelijk broedplaats voor podiumkunsten

OOSTERHOUT - Het Galvanitasterrein is in beeld als broedplaats voor podiumkunsten. Daarmee zet de gemeente Oosterhout een kruis door het voormalige zwembad Arkendonk als potentieel cultuurproductiehuis. De verbouwing van het zwembad blijkt veel te duur. Voorlopig blijft De Pannehoef tot zeker eind 2019 open als productiehuis voor verenigingen en kunstenaars. 

Richard Oomes houdt zich als projectleider bezig met de herontwikkeling van het terrein aan het Wilhelminakanaal waar tot enkele jaren geleden Galvanitas zat. Hij bevestigt dat er een onderzoek komt naar een broedplaats in het 22.000 vierkante meter grote gebied. “Het is een van de onderdelen van de totale herontwikkeling“, zegt Oomes. Veel kan hij nog niet kwijt over de verdere invulling van het terrein. Zo wordt gekeken naar de combinatie van ‘leisure‘ en appartementen bij de oude bedrijfshallen. Oomes verwacht hierover enkele maanden meer duidelijkheid. 

  1. Transgender Jo enny Vosman uit Dussen wil anderen helpen: ‘Er is nog veel discriminatie en onbegrip’
    PREMIUM

    Transgen­der Jo enny Vosman uit Dussen wil anderen helpen: ‘Er is nog veel discrimina­tie en onbegrip’

    DUSSEN - Het zijn de woorden van een stoere vrouw, die op haar derde al wist dat er iets niet klopte. Want: geboren als een jongetje. ,,Heel basaal, er zat iets tussen mijn benen dat daar niet hoorde. Ik vond dat ding verschrikkelijk, het paste niet bij mij. Autootjes, treintjes, lego, ik liet het allemaal links liggen. In plaats daarvan speelde ik met barbies, vlechtte en kamde hun haartjes. Urenlang.”