Het groen tussen Rijen en de Tilburgse wijk De Reeshof nabij Hulten ligt voor een groot deel in de aanvliegroute van de vliegbasis Gilze-Rijen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het groen tussen Rijen en de Tilburgse wijk De Reeshof nabij Hulten ligt voor een groot deel in de aanvliegroute van de vliegbasis Gilze-Rijen. © Pix4Profs / Jan Stads

Frisse weilanden dreigen te worden volgebouwd: ‘Geen woningbouw in het groen’

RIJEN/DONGEN/OOSTERHOUT - Binnen de regionale politiek reageert men afwijzend op het rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) waarin wordt gepleit voor woningbouw in het groene buitengebied. ,,Wij willen geen grote stedelijke agglomeratie waarin onze kernen opgaan’’, zegt wethouder Sandra Diepstraten van gemeente Gilze en Rijen.   

  1. Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen
    PREMIUM

    Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

    Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.