(vlnr) Helma, Tessa en Riva, leerlingen uit 4 VWO van het Frencken College houden zich voor een schoolopdracht bezig met het Warandegebied waaronder ook Oud-Oosterhout valt.
Volledig scherm
PREMIUM
(vlnr) Helma, Tessa en Riva, leerlingen uit 4 VWO van het Frencken College houden zich voor een schoolopdracht bezig met het Warandegebied waaronder ook Oud-Oosterhout valt. © Pix4Profs-Ron Magielse

Frencken-scholieren denken na over toekomst Warandegebied: meer kinderfeestjes en langer verblijf

OOSTERHOUT - „Hoe moet het Warandegebied er in 2030 uitzien?”, vroeg de gemeente Oosterhout aan de leerlingen uit de 4 vwo klas maatschappijleer van het Frencken College.

 1. Aantal herriemeldingen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Aantal herriemel­din­gen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Sinds de start van de coronacrisis heeft een groot deel van Nederland nog nooit zo vaak de binnenkant van zijn huis gezien als nu. Met thuiswerken als norm, horecagelegenheden die de deuren gesloten moeten houden en het beperken van sociale contacten, komt men een stuk minder buiten dan voorheen. Gevolg: meer klachten over geluidsoverlast. In West-Brabant is vooral in Breda, Roosendaal, Oosterhout en Geertruidenberg het aantal herriemeldingen flink gestegen.
 2. Fulltime avonturier Tamar (34) trekt samen met kameel Einstein door ons land: ‘Wij zijn ook gastvrij’
  PREMIUM

  Fulltime avonturier Tamar (34) trekt samen met kameel Einstein door ons land: ‘Wij zijn ook gastvrij’

  BAVEL - Loslaten is de eigenschap waarin Tamar Valkenier (34) excelleert. Op haar 28ste nam ze afstand van alle zekerheden in haar leven: ze verkocht haar huis, zegde haar baan op en nam afscheid van familie en vrienden. Sindsdien reist ze als nomade de hele wereld over. Maandag was ze met haar kameel Einstein op bezoek in Bavel. ,,Terug naar mijn oude leven kan ik niet meer.”
 1. Rouwstoet in Gaza na luchtaanvallen van Israël
  Play

  Rouwstoet in Gaza na luchtaan­val­len van Israël

 2. Nierpatiënt over dochter: 'Risico niet nemen dat ze op school wordt besmet'
  Play

  Nierpa­tiënt over dochter: 'Risico niet nemen dat ze op school wordt besmet'