In de halve finale kregen de teams een kwartier om hun tactiek voor te bereiden.
Volledig scherm
PREMIUM
In de halve finale kregen de teams een kwartier om hun tactiek voor te bereiden. © Pix4Profs/René Schotanus

Frencken College domineert debattoernooi voor scholieren

Debatteren is een kunst. Een kunst die leerlingen van het Mgr. Frencken College beheersen, zo bleek gisteravond tijdens het jaarlijkse debattoernooi voor scholieren.

'Wij doen al jaren mee aan deze wedstrijd. Debatteren is zó belangrijk om te beheersen in je latere leven. En voor ons is het hartstikke leuk om met de scholieren zo in debat te gaan'', glimlacht Johan Bil. Met Corné Spitters en Paul van Vugt vormt hij het Advocatenteam. Zij staan in de halve finale van het Lions Scholierendebattoernooi, gisteravond op het Mgr. Frencken College.

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”