Volledig scherm
Marieke Verhulst geeft de eerste floatfitles in De Warande: 'Mensen moeten juist durven vallen." RON MAGIELSE/PIX4PROFS

FloatFit bij recreatieoord De Warande in Oosterhout: 'een pittige workout'

OOSTERHOUT - Squads, opdrukken, springen op een 'aquabase', een speciale drijvende mat. Dat is floatfit, een uit Engeland overgewaaide rage. De eerste floatfitles werd deze week gegeven bij recreatieoord De Warande in Oosterhout. Een lesje floatfit is een pittige workout. "Maar wel heel effectief. Je traint echt alles. Het is een full bodyworkout", aldus Sil van Loon van De Warande.

Maandag was de eerste floatfitles. "We willen als sportbedrijf groeien en zijn daarom op zoek naar vernieuwende sporten. Floatfit wordt steeds populairder", zegt Van Loon. "We zijn de eerste in Brabant die de lessen aanbiedt."

Wat floatfit zo moeilijk maakt, is de combinatie met water. Tijdens de oefeningen is het flink balanceren om op de mat te blijven staan. Marieke Verhulst geeft de eerste les en is heel enthousiast. "Het is zo leuk om te doen."

De les begint rustig om iedereen de kans te geven zijn balans te vinden. Het lijkt mee te vallen, maar bij de eerste oefeningen valt een enkeling al direct in het water. Dat is niet erg, zegt Verhulst: "Mensen moeten juist durven vallen, anders wordt het allemaal zo houterig. Ik probeer mensen ook uit te dagen. Als ik iemand zie die het zichzelf net iets te gemakkelijk maakt, spoor ik diegene aan om lekker actief mee te doen."

Hoewel de les begon met lachende mensen, zie je de eerste gezichten al gauw betrekken. Van Loon: "Na een kwartier voel je het al in je spieren en word je moe. Een half uur is dan ook lang genoeg."

"Zeker voor herhaling vatbaar", zegt Marcella van den Noort na afloop van de les. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat is dit zeker."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.