Sebastiaan Sluijmers.
Volledig scherm
Sebastiaan Sluijmers. © Beeld Werkt

Financiële problemen bij The White Boys, ambitieuze amateurclub zet voorzitter buiten

WASPIK - Voetbalvereniging The White Boys zet voorzitter Sebastiaan Sluijmers per direct aan de kant. Ook krijgt hij een terreinverbod en mag hij zich niet meer bemoeien met verenigingszaken. De Waspikse club verkeert in financiële problemen; rekeningen zijn niet betaald en er is geen geld meer om trainers en spelers te betalen.

In een nieuwsbrief aan alle leden doet de club verslag van de perikelen. Sluijmers zegt ‘geen mededelingen‘ te doen over de situatie. Ook het bestuur van The White Boys zwijgt. ,,Ik ga daar geen uitspraken over doen, we zijn intern alles aan het bekijken”, zegt penningmeester Fons Verharen. De vereniging verwacht uiterlijk 1 november ‘een realistisch plan‘ te kunnen presenteren.

Argusogen

De amateurvoetbalwereld volgt de ontwikkelingen bij The White Boys al enige tijd met argusogen. Enkele maanden geleden waren er nog torenhoge ambities in Waspik-Boven. Sebastiaan Sluijmers kwam met een plan om de club in vijftien jaar tijd naar de hoogste klasse in het amateurvoetbal te brengen. De 34-jarige ondernemer werd benoemd tot voorzitter en zou talloze sponsors hebben geregeld. Op alle vlakken moest de vereniging worden geprofessionaliseerd: busjes die jeugdspelers ophalen, vergoedingen voor spelers en vrijwilligers en een facelift voor het sportcomplex.

Onbetaalde rekeningen

Voor al die zaken blijkt nu geen geld te zijn. ,,Er zijn geen middelen om de trainers en spelers te betalen. Daarnaast zijn er nog onbetaalde rekeningen. In overleg met leveranciers en sponsors wordt naar een oplossing gezocht. Wij betreuren dat zeer en het spijt ons verschrikkelijk dat dit ons is overkomen”, is het statement van de club in de nieuwsbrief. Ook de busjes voor de spelers rijden niet meer.

The White Boys speelt in de vijfde klasse, het laagste niveau in het amateurvoetbal. Vorig jaar werd het eerste elftal bemand door een selectie van Poolse spelers. Dit avontuur kwam voortijdig ten einde: twee keer kwam The White Boys niet opdagen voor een wedstrijd, waarna de KNVB de club uit de competitie nam.

Competitie

Met oud-international en PSV‘er Theo Lucius presenteerde de club vervolgens een grote naam als nieuwe trainer. Daarnaast maakten veel spelers uit de regio de overstap naar The White Boys. Komend weekend speelt het eerste elftal tegen SVG. Of de club nog blijft voetballen? ,,Tuurlijk, waarom niet?”, reageert coach Lucius. Hij laat zich niet uit over de financiële situatie. ,,Daar ga ik niet over, ik ga puur over het eerste elftal. De club is bezig om de zaken op te lossen.”

Oud-prof Leon Hutten was aangetrokken als hoofd voor de jeugdopleiding. Hij was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Honderd sponsors

Volgens de vereniging heeft Sluijmers geaccepteerd dat hij niet meer welkom is bij The White Boys. Sluijmers is eigenaar van Fast Forward Music, een bedrijf dat dj’s en artiesten boekt voor dancefeesten. Enkele maanden geleden zei hij nog honderd sponsors te hebben voor de club. Geruchten dat Sluijmers zelf investeerde in The White Boys ontkende hij. ,,Ik ben me al langer aan het verdiepen in voetbalovernames en een beetje gaan fantaseren. Maar wel binnen de mogelijkheden. The White Boys was, met alle respect voor de club, een vereniging in verval die over een paar jaar niet meer zou bestaan”, vertelde hij eerder tegen deze krant.