Volledig scherm
Victor Oudhoff werd in Oosterhout bekend als lijsttrekker van de partij Jezus Leeft bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Nu plant hij een fietstocht van Oosterhout naar Peking. foto archief BN DeStem

Fietstocht naar Peking van Victor Oudhoff eindigt in Armenië, voorlopig

OOSTERHOUT - Zijn doel was fietsen van Oosterhout naar Peking. De uiteindelijke eindbestemming werd Armenië. Voorlopig dan.

Victor Oudhoff (30, in Oosterhout bekend door zijn lijsttrekkerschap voor Jezus Leeft) is gisteren na 112 dagen reizen naar huis gevlogen. Een reis bedoeld om mensen te leren kennen, het woord van God te verspreiden. "Maar dit is zeker niet het einde van mijn avontuur."

Wat is er gebeurd?
Oudhoff: "Aan de grens van Armenië met Iran zei mijn gevoel: hier moet ik niet naar binnen. Ik ben eerst teruggegaan naar Turkije, om na te denken. Maar al snel was duidelijk dat ik mijn onderbuikgevoel moest volgen. De rust en de vrede die ik de gehele reis had, waren weg. Ook de financiën speelden mee. Het budget was zo goed als op en ik wilde mijn familie niet bellen voor hulp. Maar mijn avontuur stopt hier niet."

Hoe gaat het verder dan?
"Ik heb onderweg veel tips van reizigers en fietsers gekregen. Met al die informatie heb ik besloten om op een later moment naar Teheran te vliegen. En vanaf daar met het vliegtuig naar India. Pakistan kom je vanwege veiligheidsredenen niet in. Vervolgens ga ik weer fietsen naar mijn oorspronkelijke eindpunt: het Plein van de Hemelse Vrede. Het wordt niet in één keer maar in etappes. En met een meer gedegen voorbereiding."

Teleurgesteld of is het goed zo?
"Het is nooit goed zo. Het is pas goed als ik mijn doel bereik. Maar deze tussenstap is beter voor mij. Ik heb wel gedacht: wat zouden mensen zeggen of denken van mijn besluit? Maar aan het einde van de dag ben ik degene die op een fiets in de bergen van verweggistan kilometers moet maken."

Geen spijt dat u het nú niet wat beter hebt voorbereid?
"Mijn verwachting was dat het me in één keer zou lukken, maar het leven zit vol veranderingen. Is dynamisch."

Spannend om terug te keren naar Oosterhout?
"Niet echt spannend, eerder onverwachts. Ik had natuurlijk gedacht om veel langer van huis te zijn, zeker een jaar. Wel is het fijn om mijn familie en vrienden weer te zien in plaats van alleen maar te spreken."

Stapt u snel weer op de fiets?
"De insteek is zo snel mogelijk. Maar wél vanuit een gedegen aanpak. En daarvoor moet ik eerst weer de kracht en helderheid hebben. Het reizende bestaan spreekt me in ieder geval zeer aan. De reis die ik gemaakt heb, smaakt naar meer. De mensen die ik onderweg ontmoet heb. Onverwachtse situaties. Het was geweldig. Ik zie uit naar grotere hoogtes en verder gelegen gebieden."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers.