Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit de bak van de kiepwagen is er een goed zicht over de werken aan de Vrachelsestraat. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Fietsstraat bij Terheijden, veilig naar school in Raamsdonksveer

OOSTERHOUT/MADE - Een fietsstraat bij Terheijden, een veilige Bergsebaan bij Den Hout en veilig naar school in Raamsdonk en Raamsdonksveer. De provincie en gemeenten in West-Brabant maken in 2020 extra geld vrij voor betere en veiligere wegen. In totaal gaat het om zo'n vijftig projecten. In sommige gevallen zijn de werkzaamheden overigens al klaar. 

De gemeenten lappen 2,9 miljoen euro, de provincie investeert op zijn beurt 3,9 miljoen. Bij Den Hout gaat er geld naar de Vrachelsestraat en de Bergsebaan. Bij de Vrachelsestraat is het werk al begonnen en de Bergsebaan is al af, dus volgt de provinciale subsidie met terugwerkende kracht. ,,We zijn er heel blij mee”, zegt een woordvoerder van de gemeente Oosterhout. ,,We hebben deze projecten aangemeld voor deze subsidiepot. Per project krijgen we zo'n 45.000 euro. Het geld gaat naar maatregelen om de verkeersveiligheid te bevorderen.”