Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit de bak van de kiepwagen is er een goed zicht over de werken aan de Vrachelsestraat. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Fietsstraat bij Terheijden, veilig naar school in Raamsdonksveer

OOSTERHOUT/MADE - Een fietsstraat bij Terheijden, een veilige Bergsebaan bij Den Hout en veilig naar school in Raamsdonk en Raamsdonksveer. De provincie en gemeenten in West-Brabant maken in 2020 extra geld vrij voor betere en veiligere wegen. In totaal gaat het om zo'n vijftig projecten. In sommige gevallen zijn de werkzaamheden overigens al klaar. 

De gemeenten lappen 2,9 miljoen euro, de provincie investeert op zijn beurt 3,9 miljoen. Bij Den Hout gaat er geld naar de Vrachelsestraat en de Bergsebaan. Bij de Vrachelsestraat is het werk al begonnen en de Bergsebaan is al af, dus volgt de provinciale subsidie met terugwerkende kracht. ,,We zijn er heel blij mee”, zegt een woordvoerder van de gemeente Oosterhout. ,,We hebben deze projecten aangemeld voor deze subsidiepot. Per project krijgen we zo'n 45.000 euro. Het geld gaat naar maatregelen om de verkeersveiligheid te bevorderen.”

 1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
  PREMIUM

  Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

  Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.
 2. Boerenleven
  Boerenpraat

  Boerenle­ven

  MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.