Volledig scherm

Fietspad tussen Dorst en Oosterhout: 1,5 miljoen goedkoper dan begroot

OOSTERHOuT - De aanleg van het fietspad tussen Dorst en Oosterhout valt naar verwachting zo’n 1,5 miljoen goedkoper uit dan begroot. Dat heeft het college van B en W bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad.

Het plan behelst een vrijliggend fietspad tussen het kapelletje aan de Wethouder van Dijklaan en het fietspad achter Kalix Berna. Voor het gedeelte tussen Kalix Berna en de Burgemeester Materlaan wordt een fietspad ingepast in de huidige rijbaan, waarbij er meer aandacht wordt gegeven aan de veiligheid van de fietser.

De kosten waren aanvankelijk geschat op 2,75 tot 3,3 miljoen euro. De gemeente verwacht nu dat 1,25 miljoen voldoende moet zijn. De aanlegkosten zijn, zo schrijft het gemeentebestuur, uiteindelijk toch lager uitgevallen dan begroot én er hoeft, blijkt nu, veel minder natuur gecompenseerd te worden.

Het bedrag is overigens nog niet definitief. Volgend jaar is pas het precieze kostenplaatje bekend. De gemeenteraad moet dan ook nog een besluit nemen over het bestemmingsplan. Daarna kan gestart worden met de realisatie.