Volledig scherm
© ED

Fietspad Molenschot blijkt weg van twist

GILZE EN RIJEN - Over de aanleg van een fietsverbinding van Molenschot naar Gilze leek iedereen in de raad van Gilze en Rijen tevreden. Tot PvdA'er Peter von Meijenfeldt de trom roerde. En de VVD en Gemeentebelang hem betichtten van belangenverstrengeling.

Het college wil bijna een miljoen uittrekken voor de fietsvoorziening van 3,2 kilometer aan rode fietsstroken en enkele wegverbredingen. Iedereen blij zo leek het, want het ontwerp was resultaat van overleg met een bewonerswerkgroep, samengesteld na een bijeenkomst van stichting Dorpsbelang Molenschot.

Peter von Meijenfeldt (PvdA) was ook blij met de route langs de Broekstraat en de Lijndonk. Maar niet met het gegeven dat volgens hem omwonenden niet waren betrokken. En daarom de keuze voor wegverbreding van de Broekstraat tussen de bebouwde kom en de Heideweg was gemaakt. wat er een racebaan van zou maken. "Verwerpelijk", meende hij en stelde via een motie voor eerst met deze mensen te praten en het plan dan opnieuw te behandelen.

De rest van de raad had geen enkel signaal gehad van problemen. VVD'er Hans Rutten: "U woont daar, bent belanghebbende en voert het woord. Dit is niet erg zuiver. Een ernstige zaak." Von Meijenfeldt vond het jammer dat op de persoon werd gespeeld. De motie werd niet gesteund.