Volledig scherm
PREMIUM
Aan het eind van de kloosternacht repeteren deelnemers en de zusters Benedictinessen gezamenlijk de gezangen voor de daaropvolgende viering. © Pix4Profs-Ron Magielse

Festivalsfeertje in de heilige driehoek: 50 jongeren bij kloosternacht Oosterhout

OOSTERHOUT - Doorgaans zou men kwart voor zes zondagochtend aanduiden als een 'onchristelijk tijdstip' om dingen te ondernemen. Die vlieger gaat natuurlijk niet op als het de voorbereidingen betreft voor een christelijke ochtendviering.

Toch is dit tijdstip in de aanloop naar de ochtendmis bij het Onze Lieve Vrouwen Klooster niet zozeer vroeg als wel heel laat. Gezien vanuit de deelnemers aan de vierde Oosterhoutse kloosternacht. In eerste aanleg was het idee dat er kloosternachten zouden zijn op drie verschillende plaatsen in Nederland.

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.