Volledig scherm
© Lex van Lieshout/ANP

Failliet café De Praktijck Raamsdonksveer: mogelijk voor carnaval doorstart

cafe failliet PraktijckRAAMSDONKSVEER - Het café De Praktijck in Raamsdonksveer krijgt mogelijk nog voor carnaval een doorstart. Curator Molkenboer en nieuwe uitbater Richard van der Ark bekijken of de kroeg in de Hoofdstraat op korte termijn heropend kan worden.

De Praktijck is sinds kort gesloten. Vorige week werd door de rechtbank het faillissement uitgesproken over het café. Jacco van der Pluijm, die jarenlang de zaak exploiteerde, wil hier niets over kwijt. Volgens curator Molkenboer was het teruglopende cafébezoek in Raamsdonksveer de voornaamste reden van het faillissement.

"De bedoeling was al dat ik vanaf 1 april in De Praktijck zou beginnen", zegt Van der Ark, uitbater van café Ut Veer in de Grote Kerkstraat. "We proberen overeen te komen dat we al met carnaval open kunnen, ook omdat in De Praktijck enkele tradities plaatsvinden." Zo is er jaarlijks het Sophietjesbal en is de zaak thuisbasis van carnavalsclub Tjop Tjop. Daarnaast heeft de carnavalsorganisatie Raamsdonksveer (COR) het 14-plus sauwelen, dat zondag 29 januari in De Praktijck zou plaatsvinden, inmiddels verplaatst naar Oscars.

Van der Ark: "Maar sowieso is carnaval interessant om open te zijn voor een kroeg." Volgens hem wordt achter de schermen veel gedaan om het café zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen. "Alleen is het de vraag of de verstrekking van de vergunning van de gemeente zo snel te realiseren is. Ik doe m'n best."

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.